Ђуровић: Дан спорта и младости 23. марта у Сокоцу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
519

Џудо клуб „Олимпик“ постао је препознатљив по раду и успјеху у Џудо савезу Републике Српске и Босне и Херцеговине, што потврђује предстојеће Првенство РС за кадете и млађе пионире које ће бити одржано у Сокоцу 23. марта, потврдио је тренер овог клуба Милорад Ђуровић.

  • Очекујемо учешће од преко 30 клубова из Републике Српске, са бројем такмичара између 270 и 300, не рачунајући тренере и судије. То је лијеп догађај који ће бити у духу спорта, младости, те позивамо наше суграђане да тај дан дођу и подрже наше такмичаре – поручио је Ђуровић.

Према његовим ријечима, сасвим је извјесно да ће се џудисти „Олимпика“ борити са старијим такмичарима, јер су борци прва година млађих пионира и кадета. Он сматра да интензивним радом и тренингом могу остварити одличне резултате.

  • Захвалио бих се спонзорима, свим физичким и правним лицима, а посебно официјалним спонзорима Граду Источно Сарајево и Шумском газдинству „Романија“ Соколац – навео је он и додао да ће Првенство РС за кадете и млађе пионире биће одржано у Спортској дворани са почетком у 10.00 часова.

Ђуровић је подсјетио да је Џудо клуб „Олимпик“ са радом је почео у фебруару 2018. године, а основали су га некадашњи борци са тренером Луком Чолићем, који је и прије самог оснивања клуба тренирао младе у тадашњем Џудо клубу „Соколац“.

  • Дошли смо на идеју за оснивањем клуба јер дуго времена у нашој општини није постојао овај спорт. Поред добрих бораца, идеја се родила, екипа састала и почели смо са радом. Првих мјесец дана смо имали осам чланова и то је било прилично отежавајуће за наш морал. Стрпљењем и конкретним радом, данас смо постали велики клуб са више чланова него неки клубови у већим градовима. Бројимо око 40 чланова, од тога је 25 активних бораца када је у питању такмичарска сезона. Остали су нова екипа бораца, који ће се такмичити у наредном периоду – најавио је он.

У изјави за „Инфо центар“ Ђуровић је посебно истакао своје саборце и тренере који су поред њега дали велики допринос не само у такмичењу, него и дугогодишњем раду и труду у Џудо клубу „Олимпик“, а то су Лука Чолић и Милан Тошић.

 

/ИЦ-Соколац/