Бјелицу оптужују да је учствовао у изборној крађи у Београду – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
817

– Опозициона коалиција „Србија против насиља“ вечерас је наставила протесте у Београду захтијевајући да се у пријестоници Србије пониште и понове избори за градски и републички парламент.

Опозициони представници тврде да су покрадени, те наводе разне изворе тој тврдњи. Између осталог, у жижи јавности се нашао и актуеални начелник општине Соколац Милован Цицко Бјелица, кога оптужују да је учествовао у изборној крађи.

У згради РИК-а су посланици коалиције „Србија против насиља“, предвођени носиоцима листе Мирославом Алексићем и Мариником Тепићем, који су ступили у штрајк глађу, тврдећи да од тог вида протеста неће одустати до испуњења захтјева.

Тепићева је, у обраћању новинарима испред сједишта РИК-а рекла да се на изборима у недјељу десила „крађа епских размера, увођењем бирача из других држава“.

На изборима, одржаним у недјељу, 17. децембра, према прелиминарним резултатима, и на републичком и на нивоу града Београда, највише гласова освојила је коалиција окупљена око владајуће Српске напредне странке, док је „Србија против насиља“, на оба нивоа, заузела друго мјесто.

Изборни цензус од три одсто на оба нивоа прешли су Социјалистичка партија, коалиција НАДА, састављена од Новог ДСС-а и Покрета обнове Краљевине Србије и листа „Ми глас из народа“, коју предводи доктор Бранимир Несторовић.