Нови асфалт и саднице за љепшу Рогатицу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
360

Уз 120 метара новог асфалта којим је реновиран дио улице на улазу и излазу из насеља „Центар“ на Тргу ослободилаца испред Дјечијег вртића „Бамби“, који је дошао као шлаг на торту послије успјешно проведеног пројекта УНДП-ија „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, кога су заједнички, у партнерству, финансирали владе Швајцарске и Шведске и ликалне заједнице међу којим је и општина Рогатица у циљу квалитетнијег живота грађана, Рогатица је ових дана, јуче, 15. новембра, добила још 350 метара потпуно новог асфалта.

Асфалтирано је шеталиште поред ријеке Ракитница са лијеве стране од моста који премошћује Ракитницу на улазу у Спортско-рекреативни центар до моста на потоку Сућеска код борачког насеља и новоизграшене зграде за избјегла и расељена лица у насељу Грачаница и излаза на улицу Рогатичке бригаде.

 

Ширина асфалтне подлоге је 2,5 метара. Финансијер је буџет општине, а извођач радова „Романија путеви“ из Подроманије код Сокоца чији су радници са „вишком“ асфалта који је преостао након асфалтирања шеталишта, покрпили дио ударних реупа на асфалту у Омладинској и Улици Сердар Јанка Вукотића у кварту Крушчица.

Поред новог асфалта уз шеталиште подигнут је и дрворед са 37 нових садница кестенова који су се у Рогатици показали са својом бујношћу и љепотом.

 

/058/