Паљанско Ј.П. Водовод помаже многе младе спортисте- ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1552

Иако је општина Пале ове године јавним позивом за расподјелу средстава из буџета општине предвидјела за финансирање/суфинансирање спортских организација и удружења у 2023. години износ од 250.000,00 КМ, увијек постоји потреба за додатном помоћи колективима и појединцима који представљају себе и општину на неком од спортских такмичења.

Поносни Романијици се све теже одлучују у потрази спонзорства,  а већ унапријед знају који су то привредне организације, јавне управе или појединци који препознају и помогну паљанске спортисте.

Скоро да нема индивидуалних спортиста у највећој општини Града Источно Сарајево (планинари, алпинисти, стрит-ворк аут такмичари, дизачи тегова, такмичари борилачких спортова, али и ходочасници, аматери…) који нису тражили и добили неки вид спонзорства од ј.п. Водовод и канализација а.д. Пале.

Сви они истичу само хтјење и вољу директора овог предузећа Дејана Којића, који је и сам својевремено био спортиста. Треба истаћи да је ово предузеће Паљанима донирало теретану на отвореном поред градског стадиона.

На основу закона и самих статута јавних управа, скоро сви имају могућност спонзорства и суфинансирања активности спортских клубова, те суфинансирање перспективних спортиста појединаца.

Позитиван начин рада, самог директора Којића и предузећа које он води, а све у циљу афирмације младих и спорта може послужити свима као примјер не само у општини Пале већ и у цијелој Сарајевско-романијиској регији.

Резултати долазе тамо гдје има улагања. Подршка младима у спорту је резултат мање младих на улици. Тиме добијамо дисциплинованију, одговорнију и здравију омладину, која промовише истинске вриједности, а све у корист друштвене заједнице.