Izgradnja dalekovoda za rezervno napajanje strujom – GLAS REGIJE.057

0
340

Na području Han Pijeska u toku je izgradnja 10 kilovoltnog dalekovoda „Han Kram“, čija je vrijednost radova 67.000 KM, a koji će obezbijediti rezervno napajanje električnom energijom za 2.000 potrošača u ovoj opštini, rečeno je Srni u preduzeću „Elektro-Bijeljina“.

U realizaciju ovog projekta na dionica Han Kram – Rančići, kako je navedeno, krenulo se prošle godine poslije sastanka rukovodstva opštine Han Pijesak i predstavnika „Elektro-Bijeljine“, završetak radova planiran je krajem ove godine, a izvođač je „Elektro-Bijeljina“.

U opštini Han Pijesak su rekli Srni da su za obezbjeđenje alternativnog napajanja električnom energijom odabrali pravac prema susjednoj opštini Sokolac.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za upravljanje razvojem, privredu, finansije i društvene djelatnosti Slavica Ašonja navela je da se potrošači na području opštine Han Pijesak električnom energijom trenutno napajaju samo iz pravca opštine Vlasenica, pa usljed vremenskih neprilika dolazi do čestih prekida.

„Zato je Projekat izgradnje alternativnog pravca napajanja od izuzetnog značaja za stanovnike i privredu naše opštine“, rekla je Ašonja.

Prema njenim riječima, izgradnja drugog dalekovoda, koji će se graditi kao nastavak već započetog na području opštine Han Pijesak, počeće za desetak dana.

Ona je dodala da će se ovaj 10 kilovoltni dalekovod pružati dijelom područja opštine Sokolac i da će biti u nadležnosti „Elektrodistribucije“ Pale.

Ašonja je dodala da je izvođač radova za drugi dalekovod odabran na tenderu prošle godine i da u opštini Han Pijesak, koja će finansirati ovaj dio projekta, čekaju građevinsku dozvolu.

 

/SRNA/