Šeširijada u Palama okupila preko 300 djece – GLAS REGIJE.057

0
1128

Više od 300 mališana uzrasta od tri do šest godina danas je, u okviru „Šeširijade“, organizovane povodom Ned‌jelje d‌jeteta, prodefilovalo ulicama Pala noseći kreativne šešire i slogane sa d‌ječijim pravima i obavezama.

U „Šeširijadi“ su učestvovala d‌jeca iz vrtića „Bubamara“, „Cvrčak“, „Bambi“, kao i iz Jezičko-edukativnog centra „Big-ben“.

Organizator manifestacije je D‌ječiji centar „Bubamara“, a direktor Vanja Jugović istakla je da peti put organizuju „Šeširijadu“ sa koje šalju sliku o Palama kao gradu mladosti.

Jugovićeva je istakla da je ova manifestacija prilika da se d‌jeca druže i šire ljubav i drugarstvo, te da se u vrtiću trude da i kroz ovakve manifestacije povežu porodicu, d‌jecu i vrtić, u najboljem interesu psiho-fizičkog razvoja najmlađih.

„Partnerstvo sa porodicom predstavlja nešto što svakom vrtiću znači, jer bez porodice ne bi mogli da funkcionišu“, izjavila je Jugovićeva novinarima.

Direktor Predškolske ustanove „Cvrčak“ Ivana Savić rekla je da je u „Šeširijadi“ učestvovalo 60 mališana iz dvije uzrasne kategorije te ustanove, te da je na najbolji mogući način predstavljena jesen na Palama.

/SRNA-Palelive/