Глумци Димић и Јелић забављали соколачку публику – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
772

Глумци са Пала одиграли су занимљиву представу која је усрећила соколачке малишане, али и нешто старију публику. Занимљива игра два кловна измамила је осмјехе, а четрдесетак минута забаве прошло је у трену.

Магистар глуме Милан Димић из Пала и музичар и глумац Дејан Јелић у „Кловновским згодама и незгодама“ , кроз игру, плес, пјесму и смијех, представили су како то другарство треба да изгледа и пренијели јасну поруку да је оно нешто највредније што стичемо у дјетињству, а чувамо до краја живота.

Подсјећајући да је рођен у Сокоцу, те да се радо враћа пред овдашњу публику, Милан Димић је истакао да су поменуту представу изводили већ тридесетак пута широм Републике Српске и БиХ.

  • Представа вјешто комуницира са публиком, а оно што је чини посебном јесте интеракција која се оствари. Учимо уз музику, плес и игру, што је најлакши начин да се извуче и научи нека поука, казао је Димић.

Када је ријеч о ауторској монодрами „Има нека тајна веза“, Димић је најавио да га ускоро очекује турнеја у иностранству, а да упоредо ради и на другим пројектима. Представа је његов ауторски рад на Академији умјетности у Бањалуци.

  • До сад је монодрама посвећена Душку Трифуновићу одиграна близу осамдесет пута. Надам се да ћемо идуће године обиљежити и њено стото извођење. У међувремену Лука Новосел, његова супруга Маја и моја маленкост изводимо неку врсту колажа, поетско вече сачињено од музике, поезије и глуме, рекао је он.

Како се ближи отварање позоришта у Источном Новом Сарајеву, Димић не крије задовољство, што ће коначно млади умјетници добити свој дом.

  • И ја са нестрпљењем чекам да коначно добијемо своје мјесто гдје ћемо моћи да стварамо. Надам се да ће то бити ускоро, на радост становника свих шест општина на подручју Града Источно Сарајево. Биће неопходан труд свих нас како би културна сцена и у овој регији заживјела, закључио је Димић.

Представа је одиграна у организацију Народне библиотеке „Соколац“.