Српски народ огорчен Вучићевом глумом – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
2156

Оно што сви видимо и чујемо у друштво, јесте потпуно огорчење на актуелну власт у Србији, односно предсједника Републике Србије, а уједно у предсједника СНС-а (највеће политичке организације у Србији) који није понудио никаво ријешење за одбрану Срба на Космету.

Наиме, јуче је дошло до већих инцидената, у јужној српској покрајини, у коме је убијен један полицајац КПС-а и три Србина. Јавност је цијели дан чекала обраћање предсједника Србије да информише народ, шта се то дешава на Космету и ко на кога пуца? Иако предсједник Вучић скоро свакодневно гостује на телевизијама са националном фреквенцијом, по питању свега и свачега, овога пута је требало да се чека до 20.00 часова како би се обратио.

Медији у Србији, који јасно подржавају полтику предсједника, као и медији у Републици Српској, који јасно не желе да се „замјерају“, на сваки начин оправдавају све што ради предсједник Александар Вучић.

Тако је синоћ на конференцији за новинаре, предсједник уз стално застајкивање, размишљање, скидање и грицкање наочара изговарао недовршене реченице, замуцкивао, а потом и читао са телефона транскрип разговора албанских полицајаца на сјеверу Космета.

Иначе, на сјеверу Космета, полиција КПС-а није ни постојала до потписивања ткз. Бриселског споразума, а који је потписао управо Вучић. Граница није постојала, док је тим споразумом није одобрио Вучић. Чак и полицајце Србе који су живјели и радили на сјеверу Космета је из институција у које их је асимилирао, повукао Вучић, потпуно безидејно шта даље?

Сада имате границе (јуче затворене) са Србијом. Имате албанске полицајце и специјалце на Сјеверу Космета, а једино што немају Срби поред слободе јесте и ткз. Заједница српских општина о којој је Вучић хвалоспјелно говорио када је потпсао „Бриселски споразум“.

Вучић је синоћ на конферецнији за новинаре за све оптужио премијера привремених приштинских власти, Куртија. Срби вјеровано нису знали намјере Албанаца и Куртија, па им је Вучић објашњавао како је он за све крив, као и дио међународне заједнице, па и они Срби који се латили пушака да се бране. Сви криви, само изгледа њихов предсједник и главни преговарач у име њих није!

Тренутна ситуација на Космету за Србе подсјећа као на Јерменце у Нагоро Карабаху. Званична политика Републике Србије је још прије више од једне деценије у Бриселу ставили границу између Централне Србије и јужне српске покрајине и већ тада оставила Србе на милост и немилост оних које сада оптужује.