Црна Гора – држава по мјери холивудских филмова – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
502

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић, заједно са министрима унутрашњих послова и правде, Филипом Аџићем и Марком Ковачем, обишао је данас стан у Његошевој улици у Подгорици, из ког је пробијен тунел до Вишег суда, гђе се налази депо, у коме се чува доказни материјал

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић, заједно са министрима унутрашњих послова и правде, Филипом Аџићем и Марком Ковачем, обишао је данас стан у Његошевој улици у Подгорици, из ког је пробијен тунел до Вишег суда, гђе се налази депо, у коме се чува доказни материјал, јавља Анадолу.

Службеници Вишег суда у Подгорици открили су претходних дана да је испод зграде Вишег суда до депоа прокопан тунел. Током јучерашње истраге откривено је да је тунел пробијен из једног стана који се налази поред зграде Вишег суда.

Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић казао је да тунел који је водио до депоа Вишег суда у Подгорици не би могао бити прокопан без помоћи неког из те судске инстанце.

“Ово је подривање темеља државе и у суштинском и формалном смислу. На добром смо трагу да истрага покаже свој успјех”, казао је Абазовић.

Поручује да мафија, колико год била финансијски снажна и имала помоћ од институција система, укључујући и судство, неће побиједити Црну Гору.

 

 


“Колико је мафија инволвирана у Црној Гори то је изнад свега онога што неко може да замисли. Мислим да су они десетковани, очајни у правцу да се контаминира доказни материјал. Мислим да је ова намјера обијана депоа осујећена. Треба да видимо да оне који су ово направили приведемо правди”, истакао је Абазовић.

Тунел је, каже Абазовић, почео да се копа крајем јула, исто када је почело и реновирање зграде Вишег суда.

“Радови су почели кад је почео да се копа овај тунел, крајем јула, почетком августа. Чини се да су почели паралелно. Не мора да је тачно, али не треба испустити као једну тезу”, казао је Абазовић.

Новинаре је занимало и да ће тражити било чију одговорност, поготово предсједника Вишег суда.

“Могу да дам изјаве које су искључиво дио мог размишљања. Мислим да ово није могло да се одради без помагача унутар институције Вишег суда. Ни начин на који су почети радови, ни термин који је сличан термину почетка реновирања зграде”, рекао је Абазовић.

Сједница Бироа за оперативну координацију органа обавјештајног безбједносног сектора, у чијем ће фокусу бити догађај у вези са депоом подгоричког Вишег суда, биће одржана данас.

Главна тема сједнице биће безбједност и мјере заштите објеката и просторија органа за спровођење закона и чување документације, са посебним фокусом на догађај у вези депоа Вишег суда у Подгорици.

/Бука/