Игуман-Баћушка због кога Романија продуховљеније дише – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1006

Намјесник манастира Свете Тројице у Озерковићима код Сокоца, игуман Георгије Станковић поручио је на духовној вечери у Рогатици да је неопходно сачувати традиционалне вриједности као што су брак и породица.

„Видимо како Запад живи, апсолутно се изопачио, погазио све животне принципе који граде једну цивилизацију – брак, породицу. Хвала Богу код нас није дошло до тога али се те наше вриједности нападају“, рекао је игуман Георгије на духовној вечери о теми „Како бити добар хришћанин у 21. вијеку“.

Фото: СРНА

Игуман Георгије је нагласио да је живот хришћанина борба непрестана, да је најгоре за човјека да стоји на једном мјесту, те да Бог треба да буде на првом мјесту.

„Бог је човјека створио као словесно биће и дао му одређене дарове и таленте, између осталог ум и разум и да се непрестано креће напред, користећи све то што му је дао и да се усваршава на духовном, интелектуалном и физичком плану“, рекао је игуман Георгије новинарима након синоћње духовне вечери одржане у оквиру програма „Преображењски дани“.

Према његовим ријечима, материјални напредак је потребан, али је он без духовног преображаја и без моралне обнове „зидање лијепих споменика“.

„Ако Бог није на првом мјесту, онда ништа није на свом мјесту“, рекао је игуман Георгије.

Према његовим ријечима, човјек може да живи без Бога и да корача у овом свијету, али када пређе постојеће границе такав човјек пуца на интелектуалном, психичком и физичком плану.

„Али, ако је Господ на првом мјесту, ако је Христос у срцу човјековом даје ти снагу, мудрост, разум и отвара ти ум, не само да можеш да одолиш проблему него и да га видиш онаквог какав јесте“, поручио је игуман Георгије.

Духовно вече је организовано у оквиру програма „Преображењски дани 2023“ којим се обиљежава Преображење Господње – Дан и крсна слава општине Рогатица.