Базени у Рогатици пуни купача – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1553

Изузетно лијепо вријеме са доста сунца утицало је да се базени за одрасле и ђецу у оквиру Спортско-рекреативног центра у Рогатици, који су за ово љето отворени 1. јула, ових дана максимално користе и најпосјећенији су мјесто у овом мјесту на брзој и чистој Ракитници. Максимално их користе и млади и старији Рогатичани, али је и велики број купача из сусједних мјеста – Сокоца, Пала, Новог Горажда, а дође и по који Вишеграђанин и купач из федералног Горажда, причају радници Центра за спорт и културу задужени за техничко и безбједносно стање на базенима.

За сада, рекоше они, све функционише без икаквих проблема. У ограђени круг базена улаз је бесплатан, а купачима стоје на располагању велики и мали базен. Велики је за одрасле и боље пливаче, а мали са дубином до највише 40 центиметтара за ђецу и слабије пливаче. Ту је и 21 кабина за свлачење и облачење, један број сунцобрана и лежаљки, 30 столова и стотињак пластичних столица. На располагању је и један број тушева са чистом водом за спирањде након изласка из базена и пред одлазак кући или на освјежење у оквиру купалишта.

Сва та инфрастрктура се ових дана максимално користи од 10 до 19, али је ударни дан био 12. јули, на Петровдан, када су, вјероватно због празника, базен и околина били пуни као шибица, рече Слободан Николић-Бимбо који као ратни војни инвлид из посљедњег рата ових дана одмара на базенима скоро сваки дан.

Текст и фото: Сретен Митровић