Ћосић: Град наставља са финансијиском подршком мљекара са Сокоца – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
358
На иницијативу народног посланика Страхиње Башевића, јуче је одржан састанак између градоначелника Ћосића и представника удружења произвођача млијека “Благо Романије” из Сокоца, односно са предсједником удружења Сашом Каповићем, и представником ветеринарске станице Мирком Станишићем.
Како је градска управа у прошлој години, путем  Аграрног фонда, подржала рад овог удружења са износом од 50.000,00 КМ, разговарало се о наставку подршке и у 2023.години.
Иако 2023.годину карактерише пад прихода од индиректних пореза у градском буџету, а ови приходи чине скоро 80% укупних буџетских прихода, градска управа ће и у 2023.години подржати рад удружења, путем Аграрног фонда.
Планирана укупна подршка је 70.000,00 КМ, што ће барем дјелимично олакшати пословање произвођача млијека у Сокоцу. Ови вриједни људи годишње у својим домаћинствима произведу између 4-5 милиона литара млијека, и добро знамо да је ова помоћ недовољна, међутим реално можемо издвојити овај износ у 2023. години. Пракса подршке удружењу је кренула у прошлој, наставља се у овој, и повећаће се из године у годину.
Разговарало се и на тему сарадње са општином Источно Ново Сарајево кроз набавку млијекомата за урбани дио ове општине, као и о изградњи градског откупног центра млијека овог удружења у Сокоцу.
Настављамо са добрим активностима у нашем граду!
Стоји на званичном саопштењу првог човјека Града Источно Сарајево.