Ћосић угостио најбоље ученике регије – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
389

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић организовао је  пријем за ученике генерације основних школа, као и четири средње школе са подручја града којима је уручио пригодне поклоне.

Ћосић је истакао да је пред ученицима важан животни период, пун промјена и да прелаз није лаган, али да морају да буду добри људи и да и даље уче, саопштено је из Градске управе.

„Знање које имате требало би да пренесете и другима“, рекао је Ћосић и додао да једино знање нико не може да одузме, те да је највеће богатство помагати другима.

Према његовим ријечима, важно је да се ученици чувају лоших ствари и да остану одговорни према себи и друштвеној заједници.

Ћосић је рекао да је Градска управа Источно Сарајево увијек спремна да им пружи помоћ и подршку.

„Волио бих да школовање наставите у Источном Сарајеву, али разумијем и ако имате другачију намјеру“, навео је Ћосић и изразио наду да ће се ђаци након завршетка студија вратити у још развијенију локалну заједницу.

Ћосић је напоменуо да ће ученици генерације, након уписивања факултета, аутоматски добити и градску стипендију.

Ученици и професори захвалили су градоначелнику на пријему и добродошлици, као и на досадашњој подршци и разумијевању Градске управе.

Димитрије Николић, ученик је генерације у Основно школи /ОШ/ „Србија“ на Палама, као и у Школи за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, одсјек за гитару.

Ученица генерације у ОШ „Алекса Шантић“ у Војковићима у општини Источна Илиџа је Анастасија Шеховац, у ОШ „Соколац“ Николина Боровчанин, а у ОШ „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву Дамјан Бошковић.

Ђак генерације у ОШ „Јован Дучић“ у Касиндолу у Источној Илиџи је Анка Вујадин, а у ОШ „Трново“ Сања Голијанин.

У ОШ „Пале“ ученик генерације је Ђорђе Кнежевић, а у ОШ „Мокро“ Стефан Пекић. Јован Сладоје је ђак генерације у ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи.

Ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“ је Михајло Голијанин, ученице генерације у Средњој школи „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву су Теодора Марковић и Марија Мочевић.

Ученик генерације у Средњошколском центру „Пале“ је Алекса Вукадин, а Анастасија Симић у Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу.

 

/СРНА/