Sara Lučić druga na Ekipnom prvenstvu Evrope – GLAS REGIJE.057

0
284

Sara Lučić, atletičarka „Glasinca“ i dugogodišnja članica reprezentacije BiH skokom uvis od 178 centimetara postigla je drugi rezultat na Ekipnom prvenstvu Evrope koje se ove godine dešavalo u Poljskoj.

Takmičenje je održano u 20 disciplina, u ženskoj i muškoj konkurenciji. To je ujedno bilo jedino reprezentativno takmičenje u atletici gdje su se sabirali rezultati svih atletičara u svim disciplinama u obje konkurencije. Ekipa BiH zadržala je mjesto u trećoj, C grupi.

Prema riječima trenera Neđa Đurovića, Lučićeva je ostvarila najbolji rezultat od svih predstavnika BiH na pomenutom takmičenju.

  • Na ponos svih nas, Sara je osvojila srebrnu medalju koja je sigurno kruna njene dosadašnje karijere. Podsjetiću da je kao junior šest puta bila prvakinja Balkana. Učestvovala je na brojnim evropskim i svjetskim atletskim smotrama i ovo je bio logičan slijed. Čestitamo joj na ostvarenom uspjehu koji sigurno neće biti posljednji u njenoj karijeri, kazao je Đurović.

Sara ističe da je prije mjesec dana dobila poziv da bude član reprezentacije.

  • Sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv. Ostvarila sam skok od 178 cm i zadovoljna sam drugim rezultatom. Reprezentacija je zauzela četvrto mjesto u ukupnom plasmanu i drago mi je što je moj rezultat donio bodove u konačnom zbiru. Ovo je za mene još jedno lijepo iskustvo, istakla je Lučićeva.

Pred atletičarima AK „Glasinac“ je učešće na ovogodišnjim MOSI U Kolašinu, nakon kojih će se boriti za što bolji plasman na Prvenstvu BiH.