Дугови дошли на наплату! Пореска управа принудно наплаћује заостале обавезе Сокоцу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
2192
Због неизмирених обавеза за порезе и доприносе Пореска управа Републике Српске покренула је поступке принудне наплате од локалних заједница Соколац, Добој и Брод, које дуговања правдају падом прихода и растом трошкова.

Из Пореске управе РС истичу да је прописано да се поступак принудне наплате пореских обавеза по службеној дужности покреће истеком рока за плаћање пријављених пореских обавеза или истеком рока за плаћање из извршног рјешења о утврђивању пореских обавеза.

Начелник Сокоца Милован Бјелица казао је да је ова локална заједница ушла у репрограм кад је у питању отплата дуга за обавезе и доприносе.

– Један налог од 145.000 марака смо већ уплатили. У застоју смо са плаћањем обавеза у посљедње двије године. До гомилања дуговања довео је, између осталог, већи број запослених, а ту је и велики дио важних пројеката које је општина морала да суфинансира како би дошло до њихове реализације – казао је Бјелица и додао да је укупан дуг за обавезе око милион КМ.

Према његовим ријечима, захваљујући стезању каиша успјели су да ураде велики посао за општину, која је, између осталог, откупила и једно предузеће у стечају те учествовала и у реконструкцији водоводне и канализационе мреже.

– Да немамо разумијевање Владе РС, давно бих закључао општину – казао је Бјелица.

Разлоге финансијских проблема у Добоју до закључења овог броја „Глас Српске“ нисмо успјели да сазнамо, јер се градоначелник Борис Јеринић није јављао на телефонске позиве.