Хан Пијесак: Реновира се вила Карађорђевића – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
484

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић рекао је да је у току прва фаза реконструкције Виле Карађорђевић у овом мјесту, за шта је планирано 580.000 КМ.
Он је рекао да су средства из буџета општине обезбијеђена и да ће за ову намјену од Владе Републике Српске добити 150.000 КМ, а 50.000 КМ од града Источно Сарајево.

Ђурић је истакао да ће прва фаза радова на овом објекту бити завршена до краја августа, те изразио увјерење да ће општина обезбиједити додатна средства за наставак друге и треће фазе.

Према његовим ријечима, завршетак унутрашњих радова биће настављен сљедеће године.

“Имамо ту част да се похвалимо да имамо једини краљевски објекат у БиХ на подручју општине Хан Пијесак, који ће након реконструкције бити стуб развоја туризма шире Романијске регије”, изјавио је Ђурић.

Он је подсјетио да се Хан Пијесак налази на транзитном путу према познатим туристичким дестинацијама Јадранском мору и Јахорини, те додао да преко овог подручја зими и љети прође много туриста, који ће имати прилику да одморе на 1.100 метара надморске висине и прошетају шумовитим пређелима.

Након реконструкције, љетна резиденција краља Александра Карађорђевића на Хан Пијеску, у народу позната као Вила Карађорђевић, изгледаће, како каже, баш онако каква је била након изградње 1922-1923. године.

FOTO: WWW.ZVONO.MEDIA
Ђурић је изразио наду да ће неколико започетих пројеката значити много за грађане Хан Пијеска, међу којима је проглашење овог мјеста ваздушном бањом и реализацијом идеје “Краљево насеље” у којем ће се омогућити изградња великог броја кућа за одмор, за шта ће локална управа обезбиједити основну инфраструктуру