Počinje turnir u malom fudbalu “Koran-Pale” – GLAS REGIJE.057

0
397

Tradicionalni turnir u malom fudbalu “Koran-Pale 2023” počeće danas na Palama, a okupiće 17 ekipa sa područja Sarajevsko-romanijske regije, Višegrada, Nevesinja i Sarajeva.

Pobjednik turnira osvojiće nagradu od 8.000 KM, drugoplasirana ekipa 1.500 KM, a treće mjesto 500 KM, rečeno je iz Organizacionog odbora turnira.

Riječ je o 61. tradicionalnom turniru, a prva utakmica počeće u 19.00 časova. Žrijebom je odlučeno da je 17 ekipa raspoređeno u pet grupa.

Publici će se predstaviti seniorski reprezentavac BiH u ženskom fudbalu Marija Ana Milinković, koja je najbolji igrač premijer lige, a promoter će biti profesionalni fudbaler iz Fudbalskog kluba “Željezničar” Aleksandar Kosorić.

Pokrovitelj turnira su opština Pale i grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Istočno Sarajevo, kompanija “Kalzberg” i drugi sponzorima koji su podržali turnir.

Od ove godine pravila su promijenjena i igra se po sistemu “četiri plus jedan” po strogim futsal pravilima dok je prošle godine bio sistem “pet plus jedan”.

Organizovane su robne nagrade, a u samoj završnici biće predstavljeni veterani turnira. Ulaz na turnir je besplatan.

Turnir će trajati do 18. juna na sportskim terenima Studentskog centra “Koran” na Palama.

Izvor: SRNA