Ана Пухало се пласирала на женску Олимпијаду из информатике – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
404

Данас је у Сарајеву одржано Државно такмичење из информатике, које је окупило талентоване ученике из цијеле БиХ. Средњу школу “28. јуни” из Источног Новог Сарајева представљали су Ана Пухало и Лука Глигорић, ученици III-3 одjељења.

Изузетно успjешна на данашњем такмичењу била је Ана Пухало, ученица наше школе која се пласирала се на EGOI (European Girls’ Olympiad in Informatics).

“EGOI је престижно такмичење које окупља најбоље дjевојке из Европе у области информатике. То је прилика за Ану да се такмичи сa најбољим младим програмеркама из различитих земаља”, саопштено је из СШ “28. јуни”.

Ана је демонстрирала своје знање и вјештине у програмирању и рјешавању алгоритамских проблема. Такмичари су се надметали у рјешавању различитих информатичких задатака, који су укључивали програмирање, алгоритамско размишљање и логику. Ови задаци су представљали прави изазов за све учеснике, али су истовремено пружили могућност за показивање њихових креативних рјешења и способности.

Ана Пухало је већ доказала свој изузетан таленат и способност на локалном нивоу, а сада ће имати прилику да се суочи са изазовима на европском нивоу. Њено учешће на EGOI ће представљати инспирацију за друге младе таленте у области информатике у Босни и Херцеговини.

Такође, данас се такмичио и Лука Глигорић, који је имао прилику да покаже своје знање и вјештине. Иако се није успио пласирати у даљи ток такмичења, његово учешће свакако представља велики успјех.

“Лука је показао посвећеност и труд у припреми за такмичење, што му свакако доноси искуство и могућност за даљи напредак у области информатике. Честитамо нашим ученицима и њиховим менторима, Стефану Вујићу и Божидару Врбарцу, а Ани и Луки желимо пуно успјеха у будућим такмичењима”, поручују из СШ “28. јуни”.

/Филтер/