Концерт музичког ансамбла „Пале“ у Хан Пијеску – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
275

У Дому културе на Хан Пијеску одржан је концерт Музичког ансамбла „Пале“ под називом „Пјесме моје“, а публика је имала прилику да чује Сплет Руковети Стевана Мокрањца, духовне, етно и бројне друге пјесме.

Предсједник Удружења музичког ансамбла „Пале“ Ивана Церовић рекла је новинарима да је ово други концерт на Хан Пијеску којем се увијек враћају.

 

„Ова општина, иако са малим бројем становника, има развијен културни живот и осјећај за умјетност, а, то треба подржати“, изјавила је Церовићева, која је и музички руководилац хора.

Церовићева је навела да Музички ансамбл „Пале“ под овим именом ђелује од фебруара и броји 30 чланова хора и седам чланова оркестра.

Она сматра да Источно Сарајево заслужује самостално удружење које ће се потрудити да његују културу, умјетност, фолклор, традицију и све оно што се веже за наше поднебље.

Директор пјесачког Центра за омладину и спорт „Поглед“ Татјана Јањић рекла је након концерта да са Церовићевом имају добру сарадњу која ће бити настављена.

Организатор концерта Музичког ансамбла „Пале“ организовала је Јавна установа Центар за омладину и спорт „Поглед“ на Хан Пијеску.

/СРНА/