Дефиле младости у Сокоцу (ФОТО) – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
634

Дефиле малих матураната Основне школе „Соколац“ који су ове године завршили своје деветогодишње образовање, традиционално је обиљежен шетњом до зграде Општине и Улицом Цара Лазара.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић подсјетио је да су ове године девети разред завршила четири одјељења, укупно 87 ученика, те им пожелио много среће у даљем школовању.

  • Као и сваке године, овај догађај је један од најљепших у току школовања, увијек се томе посебно радујемо и припремамо. Прослава се не организује у просторијама школе, јер наша установа није организатор. Ученици су ти, који су у режији Савјета родитеља организовали матурско вече. Волим  да нагласим, да једном ученик Основне школе „Соколац“, увијек ученик наше школе, тако да, без обзира што сада завршавају, увијек су добродошли да нам се обрате и да сврате – нагласио је Рајић.

Матуранти Нађа Бартула и Никола Лиздек истакли су да их  много радује што са својим другарима на овакав начин обиљежавају завршетак основног образовања.

  • Драго ми је што смо у оволиком броју окупљени, мада сам мало и тужна јер ћу се растати од неких другова који су били уз мене све ове године. Много сам узбуђена и срећна вечерас. Планирам уписати Гимназију – информатички смјер у свом родном граду – казала је Нађа.
  • Истовремено сам и срећан и тужан, јер више нећемо бити исти разред. Надам се да ћемо сачувати пријатељство које смо његовали свих ових година. Такође, и ја ћу уписати информатичку гимназију – додао је Никола.

Поред поносних родитеља, ближе родбине и пријатеља, окупио се  и велики број наших суграђана да поздраве младост и љепоту, за које су прослава мале и велике матуре у овом граду свечани дани.