Стипендију Општине Рогатица добијаће 117 студената – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
370

Општина Рогатица бројним мјерама подржава младе, a jедна од тих мјера је и додјела студентских стипендија. Данас је у сали Скупштине општине уприличено потписивање уговора о стипендирању студената.

– На овај начин ми желимо да подржимо студенте на путу стицања академског звања, а наравно и да олакшамо њиховим родитељима. Осим тога радимо на стварању услова да након завршеног образовања одраде приправнички стаж и буду конкурентни на берзи рада – изјавио је начелник општине Милорад Јагодић.

Стипендију Општине Рогатица у наредних десет мјесеци добијаће 117 студената, а мјесечни износ стипендије биће 140 КМ. Током претходних година овај износ је повећаван, тако је и ове, а према најавама начелника Јагодића тако ће бити и наредне године.

Студенти који су данас потписали уговоре о стипендирању сагласни су да им је подршка Општине од великог значаја за покривање значајног дијела трошкова. Међу њима је и Милица Кокошар, студенткиња четврте године на Медицинском факултету у Фочи.

– Веома ми значи ова стипендија и захвална сам начелнику општине Милораду Јагодићу на томе што нам је обезбиједио стипендије, а нарочито што је ове године повећан и износ саме стипендије – изјавила је Кокошар.

У буџету Општине било је планирано 190.000 КМ за додјелу стипендија. Ипак, и поред тога што је конкурисало 158 студената, њих 117 испунило је услове, па ће коначан износ исплаћених стипендија бити 163.800 КМ.