Партизан на крилима навијача разбио лидера, плеј оф све ближи – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
270

Кошаркаши Партизана у дербију 30. кола Евролиге победили су Олимпијакос у „Штарк арени“ резултатом 90:75 и направили велики корак ка пласману у плеј-оф.
Црно-бели су уписали четврти тријумф у последњих пет утакмица и са учинком 17-13 нма шестој позицији изједначили су се са Макабијем, док је тим из Пиреја претрпео девети пораз и са скором 21-9 дели прво место са Реал Мадридом.

Екипа из Хумске је, дакле, четири кола пре краја лигашког дела такмичења дошла на корак до места у доигравању, а Топ 8 би могла да овери већ следеће недеље пред својим навијачима у дуелима против Барселоне и Реал Мадрида.

Утакмици у „Штарк арени“ присуствовало је 20.003 гледалаца, највише ове сезоне.

Црно-бели су од првог минута знали како да нападну и бране водећи тим елитног такмичења, а колико су били успешни најбоље потврђује податак да су у првом полувремену постигли чак 48 поена, од тога осам тројки.

Госте из Пиреја далекометним шутевима „начео“ је Џејмс Нанели, а у првом делу меча докусурио је Кевин Пантер, који је за кратак период убацио три тројке и свом тиму донео максималних 16 поена предности на нешто мање од минут пре одласка на одмор.

Matijas Lesor

Екипа Жељка Обрадовића, ношена сјајном подршком са трибина, није дозволила да се црвено-бели размахну, а колико је грчки великан био у проблему у првих 20 минута потврђује и податак да је изван линије од 6.75 метара шутирао 0/12.

Црвено-бели из Пиреја су се пробудили у трећем периоду, користили су бројне грешке и нервозу у игри Обрадовићевог тима и серијом 14:2, рачунајући и завршницу првог полувремена, у 26. минуту су дошли до само минус четири – 50:46.

Уследила је серија тима из Хумске 6:0, уз тројку Дантеа Егзума, и поново одлазак на двоцифрени плус (56:46) за нешто мирнији завршетак ни мало лаке четвртине. Црно-бели су у последњу деоницу ушли са осам поена предности – 60:52.

Распоред: Партизан – Барселона (28.3), Партизан – Реал Мадрид (31.3), Монако – Партизан (7.4) и Партизан – Панатинаикос (14.4).

Домаћа екипа је „експлодирала“ у последњих десет минута. Егзум је спектакуларно закуцао преко Боломбоја и распалио дворану, а када су Јоанис Папапетру и Пантер убацили по тројку за 79:63 на нештоп мање од пет минута пре краја било је јасно да моћни тим из Пиреја више нема могућност да се врати и евентуално запрети.

Партизан је убацио 12 тројки из 29 покушаја, имао је чак 22 асистенције, а најефикаснији су били Нанели са 19 поена (4/5 за два, 3/6 за три) уз 4 скока и 5 асистенција, Пантер са 17 (4/7 за три) и 3 асистенције, Егзум је додао 15 (5/8 за два) и 4 асистенције и 3 украдене лопте, Лесор 12 уз 10 скокова и 3 асистенције, а Папапетру 10 (2/5 за три).

Код Олимпијакоса, који је убацио тек три тројке из 20 шутева, двоцифрени су били само Мекисик са 21 поеном (4/6 за два, 2/4 за три) и Мустафа Фал са 13 и 6 скокова. Саша Везенков је заустављен на 6 поена уз 5 скокова и 3 асистенције.

Партизан у уторак дочекује Барселону, а три дана касније у „Штарк арени“ игра са Реал Мадридом, док ће Олимпијакос у дуплој недељу у Пиреју угостити Асвел и Панатинаикос.