Одржано књижевно вече „Бисерје на длану“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
406

Књижевно вече „Бисерје на длану“ одржано у Народној библиотеци „Бранко Чучак“ на Хан Пијеску окупило је шест завичајних пјесника који су се кроз стихове сјећали преминулих колега Станоја Голића и Сава Радуловића.

Књижевно вече организовали су Народна библиотека „Бранко Чучак“ Хан Пијесак и Књижевни клуб „Луча“ са сједиштем у Власеници.

Потпредсједник Удружења књижевника Републике Српске Аћим Тодоровић рекао је Срни да је, као и сваке претходне године, одржано књижевно вече посвећено двојици преминулих завичајних пјесника са Хан Пијеска.

Тодоровић, који је и предсједник Књижевног клуба „Луча“, подсјетио је да је и раније одржавана књижевна манифестација „Бисерје на длану“ која носи име по заједничкој завичајној збирци пјесама, те да се та идеја оваквим окупљањем и сјећањима наставља.

Синоћ су своје стихове говорили пјесници Стојанка Николић, Жељко Несторовић, Милован Миланко Лелек, Небошја Боровина, Милутин Савчић и Аћим Тодоровић.

„Упркос сњежном невремену, у топлој завичајној атмосфери у библиотеци на Хан Пијеску говорили смо стихове наших пјесама међу којима су доминирали они о завичају и о нашим преминулим пријатељима Голићу и Радуловићу“, истакао је Тодоровић.

Он је додао да је ријеч о успјешној манифестацији у оквиру завичајних окупљања писаца, уврштених у програме рада Књижевног клуба „Луча“ и Народне библиотеке „Бранко Чучак“.

Тодоровић сматра да се завичајним пјесницима и писцима у мањим срединама не поклања довољно простора у медијима, посебно у ТВ-кућама, иако окупљају веома квалитетне ствараоце у савременој српској књижевности.

Књижевни клуб „Луча“ са сједиштем у Власеници основан је 2011. године и окупља 30 активних чланова из Власенице, Братунца, Сребренице, Шековића, Зворника и Хан Пијеска.

 

/ИЦ-Соколац/