Златна Паоле Мегони опет на Јахорини – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
288

Руководство Олимпијског центра „Јахорина“ јуче је организовало свечани дочек за италијански алпску скијашицу Паолу Магони, која је освојила златну медаљу у слалому на Зимским олимпијским играма 1984. године на Јахорини.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је на конференцији за новинаре да је Паола увијек добродошла на ову планину и да ће она моћи да повуче најбољу паралелу између Јахорине некада и сада.

 

Он је навео да су Магонијеву упознали о бројним пројектима који су учинили Јахорину најмодернијим скијашким центром у Југоисточној Европи, бројним новитетима које она не памти, а који су сада заштитини знак планине.

Љевнаић је истакао да Јахорина живи 365 дана у години, да је пресрећан што су имали прилику да угосте Паолу и чланове њене делегације, те изразио наду да ће оваквих посјета бити све више.

Магонијева је захвалила Олимпијском центру на позиву и на емоцијама које су јој подарили.

„У Италији нисам ово доживјела као на Јахорини данас. Толико сам узбуђена да ми је тешко причати. Након много година изненађена сам оваквом добродошлицом“, рекла је Магонијева.

Амбасадор Италије у БиХ Марко ди Руца изразио је задовољство што на овој планинини учествује у предивној прослави спорта и пријатељства.

У оквиру акције „Хиљаду скија за нашу ђецу“ данас је на Јахорини подијељено 10 пари скија за малишане од шест до 18 година.