Соколац – Организована игранка „Као некад“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1768

Поводом предстојећег Међународног празника жена, 8. марта, у организацији Удружења грађана „Аурора“, секција жена Соколац, организована је игранка „Као некад“. У Парохијском дому  Романијске Лазарице окупљени су уживали у разговору, поезији и пјесми, као некад, баш како су и назвали ово посебно вече.

Предсједница секције жена Удружења грађана „Аурора“ Соколац, Љиљана Гајевић, истакла је да се примарно баве ручном радинoшћу, учествују на свим значајнијим манифестацијама, како у нашем граду, тако и у земљи и региону.

  • Учествујемо на сајмовима и изложбама. Дружимо се са женама сродних удружења са подручја наше регије, а заједно аплицирамо и према појединим пројектима. Гдје год да нас позову, поносно представљамо радове створене нашим рукама и нашу Романију, истакла је Гајевићева.

Удружење је било гост и прошлогодишње „Романијске вечери“ у Београду, гдје су чланице Удружења у престоницу  Србије донијеле дјелић Романије.

  • Задовољство нам је било међу бројним гостима из Републике Српске, Србије и иностранства презентовати све оно што жене нашег краја стварају својим сопственим трудом и знањем. Чули смо бројне похвале које су нам дале елан да наставимо да се трудимо и даље, како би наша традиција остала запамћена и наслијеђена код млађих генерација, истакла је она.

Гајевићева је истакла да их у наредним данима очекује прослава Дана жена, 8. марта, а у будућем раду настојаће да обнове сарадњу са Удружењем жена из Лазарева, са којим су некада имали успјешну сарадњу.

  • Осми март је дан када се требамо сјетити жена које су радиле и раде на стварању позитивне слике о нашем мјесту. Једна од њих је и покојна Јелена Дундић, којој је у име удружења постхумно додијељена захвалница. Ово је био начин да јој се бар тако одужимо за све оно што је у дугогодишњем креативном раду дала нашем Сокоцу, рекла је Гајевићева.

Игранци „Као некад“ присуствовали су и чланови Културно – умјетничког друштва „Завичај“ Соколац.

 

Инфо центар Соколац – Info centar Sokolac