Црвени крст Соколац: Покренута акција помоћи за Сирију и Турску – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
342

Друштво Црвеног крста БиХ покренуло је апел за помоћ угроженом становништву Сирије и Турске након разорних земљотреса  који су погодили  ове двије земље.

Активиран је хуманитарни број 17023, а остваривањем позива донирате 2 КМ. Покренут је и намјенски хуманитарни рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља.

Овим акцијама придружио се и Црвени крст Републике Српске као и општинаска организација Црвеног крста Соколац. Секретар Драженко Вукојичић је истакао да се помоћ у виду очуване гардеробе, ћебади  и сличних потребштина може предати у њиховим просторијама сваког дана од 15 часова и 30 минута до 17 часова.

  • Наша општинска организација и Организација Црвеног крста Источно Сарајево прикључиле су се акцијама које су намјењене угроженом становништву Турске и Сирије. Наша канцеларија ће бити отворена сваки дан, а након прикупљања, донацију ћемо предати у Сарајево, одакле ће се спремати за даљи транспорт, казао је Вукојичић.

Вукојичић је најавио да ће ускоро услиједити и акција упућена локалном становништву. Након подјеле брашна социјално угроженима и пензионерима у новој акцији дио донације биће усмјерен на соколачко Удружење „Мајка и дијете“.

  • Око 6 тона брашна биће нам на располагању, а чим пристигне, ова помоћ биће подијељена социјално осјетљивим категоријама, пензионерима и вишечланим породицама Удружења „Мајка и дијете“, казао је Вукојичић и подсјетио да се просторије општинског Црвеног крста налазе у Улици „Цара Лазара“ у Сокоцу, поред кафе – посластичарнице „Лазарела“.

Ово је само једна у низу акција које је до сада имао општински Црвени крст од свог поновног оснивања 2021. године.

 

/ИЦ-Соколац/