Завршени радови на реновирању РТГ кабинета – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
582

Јуче су приведени крају радови на санацији и реновирању кабинета за постављање новог рендген апарата у Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац. Радови су трајали 20 дана, а урађена је комплетна реконструкција дотрајалих и неусловних просторија. Средства за адаптацију прикупљена су на божићном донаторском ручку у организацији предсједника Скупштине општине Соколац, Сретка Марјановића, одржаног 12. јануара 2023. године.

  • Након прикупљања средстава за опремање РТГ просторија у Дому здравља Соколац, данас је након двадесетак дана интензивних радова кабинет у потпуности реновиран и спреман за употребу. Сматрао сам да је ова активност приоритет и да ћемо овим гестом нашим суграђанима омогућити бољу здравствену услугу овдје у Сокоцу. Задовољство ми је што је овакав догађај организован и што је дао позитиван резултат. Кабинет за инсталацију рендген апарата је у потпуности адаптиран и спреман за употребу. На управи Дома здравља је да у наредном периоду изврши инсталацију самог апарата и да исти почне са радом. Овом приликом се захваљујем свим функционерима и привредницима који су учествовали у донацији, истакао је Марјановић и изразио наду да ће овакав вид организовања донаторских окупљања прерасти у традицију, на корист свих грађана Сокоца.

Директор ЈЗУ Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, др Адријана Станар истакла је да установа властитим средствима није била у могућности ријешити проблем адаптације више просторија које су претрпјеле већа оштећења усљед пуцања топловодне цијеви, те додала да је кроз просторије за РТГ снимање дневно пролазило и по 50 пацијената.

  • На приједлог предсједника СО Соколац г-дина Сретка Марјановића организовано је донаторско вече, на ком су скупљена значајна средства која су уложена у санирање штете у просторијама РТГ кабинета. Самим тиме су коначно створени услови за инсталацију и стављање у употребу новог дигиталног мобилног РТГ апарата који је наша Установа добила као донацију кроз Ковид програм од Министарства здравља и социјалне заштите РС. Обзиром да простор сада испуњава све услове, на нама остаје да у наредном периоду обезбиједимо пратећу опрему, испунимо безбједоносне услове, прибавимо потребне дозволе и апарат коначно ставимо у функцију у наредних мјесец дана, истакла је Станар и изразила захвалност организатору, г-дину Сретку Марјановићу, градоначелнику г-дину Љубиши Ћосићу, функционерима и привредницима наше општине и свима који су подржали ову веома значајну акцију, а све у циљу унапређења здравствене заштите на подручју Општине Соколац.

/ИЦ-Соколац/