Данас слава „Белих Вукова“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
782

Чланови Удружења бораца „Бели вукови“ сутра ће на Палама прославити крсну славу Светог мученика Трифуна, у оквиру чега ће бити служен парастос за погинуле припаднике ове јединице, положени вијенци на Централни споменик погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и на споменик команданту ове специјалне јединице Срђану Кнежевићу.

Предсједник Удружења бораца „Бели вукови“ Јанко Шешлија рекао је Срни да од 1996. године припадници ове специјалне јединице Сарајевско-романијског корпуса прослављају крсну славу 14. фебруара, када се уједно помоле за погинуле саборце, али и за све остале погинуле борце Војске Републике Српске.

Он додаје да су ове године са Борачком организацијом општине Пале направили протокол, па ће заједно обиљежити Дан бораца и крсну славу јединице.

Парастос за погинуле предвиђен је у 10.30 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице, полагање вијенаца код централног споменика палим борцима и код споменика команданту „Белих вукова“ Срђану Кнежевићу у 11.00 часова.

У 12.30 часова планирано је ломљење славског колача у ресторану „Бит“.

Специјална једница „Бели вукови“, чији је командант био Срђан Кнежевић, формирана је 1993. године. За ову јединицу први пут се чуло у борбама на Мошевачком брду. Јединица је добила име по томе што су остали завијани у мећави на Бјелашници.