Сара Плакаловић бронзана – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
741

Наши нордијци су јуче наступили на тркама Балкан купа у македонском Маврову.

Мушкарци су возили индивидуал на 10 километара слободно, а Страхиња Ерић је са заостатком од 47.9 секунди за побједником Данијелом Пешковом из Бугарске завршио на четвртом мјесту. Други је био Турчин Емре Јусуф Фират, а трећи још један Бугарин Тодор Малчов који је Ерићу побјегао тек неких девет секунди.

Дјевојке су возиле у пола краћу дионицу, а најбоља је била Анатасија Војиновић на четвртом мјесту, са нешто више од двије минуте заостатка за побједницом Ањом Илић. Пета је била Сара Плакаловић, а шеста Теодора Делипара.

Јуче су се возиле исте дионице, а распоред прва два је био исти, с тим да се на треће мјесто угурао Јусуф Талај из Турске. Страхиња Ерић није завршио трку, а најбољи је био од наших такмичара Милош Чолић на шесто мјесту са минутом и 20 секунди иза побједника Пешкова. Одмах иза њега у циљ је ушао у Милош Стевић.

Код дјевојака, Сара Плакаловић је стигла до бронзе са минутом и 35 секунди заостатка за двоструком побједницом Ањом Илић. Друга је завршила Ана Цветановска из Сјеверне Македоније.

Мало је недостајало Анастастији Војиновић за подијум, била је пета, а Теодора Делипара је завршила као шеста.

Sport DC