Екипа КК Рогатица забиљежила још једну побједу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
569

РОГАТИЦА – Након убједљиве прошлонедјељне побједе у гостима код Дервенте са кош разликом од чак 42 поена (94:52) у наставку такмичења у Првој кошаркашкој лиги Републике Српске, екипа КК Рогатица синоћ је забиљежила још једну побједу. На домаћем терену Рогатичани су у веома занимљивој, борбеној и лијепој утакмици одржали лекцију екипи Студент Игокеа из Бања Луке.

Била је ово утакмица у којој су на паркету спортске дворане, која је и овога пута била скоро дупке пуна гладалаца, у Рогатици били искуство Рогатичана и младост гостију из Бања Луке.

 

Прва четвртина припала је домаћој екипи која је у првим минутима повела са 7:0 да би врло брзо било 9:8 и тако до 28:25, односно 42:42 са колико је окончана прва четврт и прво полувријеме.

У наставку студенти су углавном водили са малом кош разликом и трећу дионицу окончали са минимална 2 коша разлике 56:58, односно крајњих 75:66, уз напомену да су домаћи кошаркаши пропустили најмање десетак зицера да претворе у кошеве.

Већи дио и четврте дионице припао је гостима, све до 37 минута када су се разиграли Дејан Ивковић, Лука Радмиловић и стамени капитен Немања Окиљевић чијом заслугом домаћа екипа је ипак заслужено дошла до још једне вриједне побједде којом су се учврстили у врху табеле са скором од 10 побједа уз 2 пораза и рачунају да ће им то бити довољно да стекну услов разигравања за наслов најбољег у лиги.

 

Екипа Рогатице, коју поново као главни трене води Драган Којић,на овој утакмици изашла је у слиједећем саставу: Дејан Ивковић 11, Божидар Балчаковић 4, Лука Радмиловић 17, Мирослав Милидраг 6, Никола Пилиндавић 6, Стефан Окиљевић 4, Миле Рацковић 1, Марко Мркајић, Невен Станишић, Немања Окиљевић (К) 21, Александар Мркајић, Ненад Цвјетковић 5.

У екипи студената посебно се истакао Огњен Станковић са 28 и капитен Данило Радуловић са 13 постигнуих кошева. Играо је, са малом минутажом, и „студент“ Сергеј Јовановић, који је поријеклом из Рогатице, али није имао учинка у поенима.

 

058.ba