Уручен вриједан медицински апарат Дому здравља у Сокоцу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1191

Компанија „Оногошт“ својим пословним умијећем давно је превазишла локалне оквире. Фирма је која послује на просторима цијеле источне регије, а данас је препознатљив бренд који се труди да, кад за то имају прилику, дају допринос у побољшању живота у локалној заједници.  Пред крај ове године одлучили су да средства сакупљена од наплате биоразградивих кеса усмјере за набавку вриједног медицинског апарата, биохемијског аналајзера, који је данас уручен Дому здравља у Сокоцу.

 

Власник компаније „Оногошт“ Миломир Ногоштић, овим поводом је истакао да се радује оваквим догађајима и да је сигуран да су донијели исправну одлуку, када су бирали гдје усмјерити овогодишњу донацију.

  • Сматрали смо да је Дом здравља установа која заслужује нашу пажњу, а медицински апарат који смо уручили дошао је у праве руке и биће од користи како особљу тако и нашим суграђанима. Задовољство ми је што смо имали прилику да на овај начин помогнемо рад ове значајне установе, казао је Ногоштић.

Директор Дома здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ Соколац, др Адријана Станар изразила је захвалност компанији „Оногошт“, јер су , како каже, препознали њихове потребе и уручили им ову вриједну донацију.

  • Ријеч је о биохемијском аналајзеру, савременом апарату помоћу ког је могуће извршити бројне биохемијске анализе. Апарат ће свакодневно бити у употреби на корист, како наших суграђана, тако и других корисника који ће моћи да врше анализе у локалном Дому здравља, рекла је Станарева и додала да је нови апарат замијенио постојећи који је био у употреби 12 година.

Дипломирани медицинско-лабораторијски инжењер, Свјетлана Ђурђић, истакла је да лабораторија има дугу традицију, и да настоје да одрже континуитет пружања квалитетних услуга нашим грађанима.

  • Дужност нам је да одржимо углед које су стварале генерације прије нас. Изузетна ми је част да присуствујем овом чину и хвала господину Ногоштићу што нам је овом донацијом омогућио да услуге примарног здравственог сектора пружамо на завидном нивоу, казала је она.

Директор компаније Љиљана Шука појаснила је да компанија сваке године средства прикупљена од наплате биоразградивих кеса за куповину, уручи организацијама или установама које доприносе побољшању живота у нашој средини.

  • Прошле године новчана средства смо уручили Планинарском друштву „Гласинац“ , а ове године смо једногласно донијели одлуку да то буде Дом здравља у Сокоцу. На овај начин желимо да се одужимо нашим грађанима који нам годинама указују повјерење. Нови медицински апарат, чија је вриједност око 23.000 КМ, у соколачком Дому здравља биће користан за све становнике, сматра она.

Фирма „Оногошт“ основана је 1996. године и примјер је породичне фирме која се постепено развијала и ширила дјелатност, запошљавајући раднике и доприносећи развоју  општине Соколац и Града Источно Сарајево.

 

Извор: /Инфо центар Соколац – Info centar Sokolac/