“Музика спаја “ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
230

“Музика спаја “ – заједнички концерт ученика из Сарајева и Источног Сарајева

Ученици музичких школа из Сарајева и Источног Сарајева одржали су заједнички концерт „Музика спаја“ којим су почели једно ново пријатељство, те послали поруку мира, толеранције и заједништва.

 

Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево је први пут угостила ученике из Основне музичке и балетске школе Ново Сарајево на концерту који је зрачио позитивном атмосфером. У једносатном програму посјетиоци су имали прилику чути богат репертоар који су чиниле изведбе на различитим инструментима, кроз различите музичке стилове и епохе.

У поздравном говору директорица школе у Источном Сарајеву Мирјана Учур се захвалила на подршци и доласку свих гостију, те је изразила наду да ће се ова сарадња наставити и да је ово дружење само прво у низу.

Њена колегица из Сарајева, Ламија Шошић, је истакла како је сретна што су се школе на овај начин повезале, те додала како једва чека да и њена школа узврати гостопримство.

„Изузетно нам је задовољство и част што смо вечерас овдје и захваљујемо се домаћинима. Ја се надам да ће прича која вечерас започиње овдје остати прича са пуно љубави, толеранције, заједничког рада и задовољства“, казала је Шошић.

Концерту су присуствовали и представници Сарајева и Источног Сарајева, те Новог Сарајева и Источног Новог Сарајева који су дали подршку оваквим примјерима сарадње међу дјецом из два сусједна града.

Концерт је одржан уз подршку УСАИД-овог пројекта ПРО-Будућност који проводи ЦРС и Удружења грађана за културу и образовање Погон.

„Музика је универзална и она заиста спаја и ми смо вечерас послали другачију поруку из Источног Сарајева и Сарајева – ону о бољој заједничкој будућности“, казала је Мајда Бехрем-Стојанов из ЦРС-а, директорица ПРО-Будућност пројекта.

 

Извор: /Central news/