Рукометаши соколачког „Гласинца“ остварили трећу побједу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
246

У оквиру десетог кола Прве лиге Републике Српске, рукометаши соколачког „Гласинца“ у суботу су на домаћем терену остварили трећу побједу у овој сезони такмичења савладавши ОРК „Борац“ из Бањалуке са 33:27.

Тренер РК „Гласинац“ Јован Боровчанин истакао је да су утисци након утакмице феноменални, циљ је остварен и више него што је очекивано, те је захвалио момцима у тиму за труд и борбу коју остављају на терену.

  • Тешко је некога посебно издвајати, али мислим да је Милан Бољанић заслужио да се његово име нагласи јер је општина Соколац коначно добила једног спортисту у колективном спорту послије дуго година. О њему се тако позитивно говори и он тако лако на паркету показује свој таленат и квалитет. Надамо се једној великој рукометној каријери – нагласио је Боровчанин.

До краја полусезоне остало је још једно коло да се одигра. Сокочани 10. децембра путују у Дервенту, гдје ће снаге одмјерити са истоименом екипом која претендује да буде јесењи првак.

  • Идемо без икаквог притиска јер смо наше циљеве и снове у полусезони остварили. Можемо рећи да смо ближе средини табеле, него што смо у некој зони за испадање, што је за мене као тренера на почетку сезоне било нестварно. Пун сам поноса и елана да завршимо овај дио такмичења и одиграмо добру утакмицу у Дервенти. Након тог кола, идемо на једномјесечну паузу и онда ћемо почети да се спремамо још квалитетније за прољећни дио полусезоне гдје нам и распоред иде на руку и путовања. Сматрам да смо велики дио терета обавили у овом дијелу сезонског такмичења – констатовао је тренер Боровчанин.

Сокочани су овом побједом напредовали за једно мјесто на табели и сада заузимају десету позицију са шест бодова.

 

Извор: /Инфо центар Соколац – Info centar Sokolac/