Sokolac: Podrška Gradske uprave za realizaciju projekata – GLAS REGIJE.057

0
590

Ovih dana u kabinetu načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice održan je sastanak sa gradonačelnikom Grada Istočno Sarajevo Ljubišom Ćosićem, odbornikom u Skupštini opštine Sokolac i Skupštini grada IS Strahinjom Baševićem i šefom Kluba odbornika SNSD-a Đorđem Radićem kako bi bili nastavljeni razgovori u vezi sa projektima na području naše lokalne zajednice. Potvrđena su ulaganja Grada Istočno Sarajevo u projekat rekonstrukcije Ulice Cara Lazara u kompletnoj dužini sa trotoarima i tri poprečne ulice i to: Romanijska ulica, Ulica Radomira Neškovića i Ulica Jove Jankovića. Kako je ranije predviđeno radovi, po ovom projektu, izvodiće se u dvije faze.

  • Planirano je da prva faza bude završena sljedeće godine., a druga faza izvodiće se u toku 2024. Njihova ukupna vrijednost iznosi 1.000.000 KM. Riječ je o projektu za koji smo se duži period zalagali, a koji je od strateškog značaja za našu opštinu – kazao je jedan od učesnika sastanka Strahinja Bašević.

Prema njegovim riječima ništa manje nije značajana izgradnja kanalizacije u Mjesnoj zajednici Knežina, na lokalitetu Batovo.

Foto: Iz arhive „Info centra“
  • U pitanju je ranije započet projekat izgradnje kanalizacione mreže, koji podrazumijeva i pripajanje pomenutog dijela MZ na glavni kanalizacioni sistem. U ove svrhe treba izdvojiti 162.000 KM.

Osim  navedenih projekata, u koje će Grad uložiti značajna sredstva, na sastanku je definisan zaključak koji se odnosi na gorući problem u našoj lokalnoj zajednici, a to je funkcionisanje Autobuske stanice.

  • Grad Istočno Sarajevo i opština Sokolac će u skorijem periodu potpisati Sporazum kao privremeno rješenje za funkcionisanje autobuskog saobraćaja. Gradonačelnik je obećao da će Grad Istočno Sarajevo u tu namjenu usmjeriti 150.000 KM iz gradskog budžeta sljedeće godine, a ostali iznos od 330.000 maraka trebalo bi da bude uvršeten u budžet Opštine Sokolac. Sporazumom će biti definisana dinamika plaćanja. Osim najvažnijeg dijela dogovora koji se odnosi na osposobljavanje autobuskog saobraćaja do konačne realizacije i prelaska Autobuske stanice u vlasništvo Opštine, u sklopu ovog projekta predviđena je kupovina zemljišta u vlasništvu Autobuske stanice, gdje će se u nekom budućem periodu izvršiti izgradnja novog Vatrogasnog doma – pojasnio je Bašević.

Autobuska stanica na Sokocu, godinama unazad funkcionisala je u vlasništvu „Autoherca“, privatne firme iz Gruda.

 

Izvor: /Info centar Sokolac – Info centar Sokolac/