Aleksandra Elez predsjednik Udruženja „Majka i dijete – tri plus“- GLAS REGIJE.057

0
1444

Aleksandra Elez izabrana je večeras za predsjednika sokolačkog Udruženja „Majka i dijete – tri plus“.

Za predsjednika Skupštine ovog udruženja izabrana je Branka Radonjić.

Elezova je rekla da je ovu ulogu shvatila kao veliku obavezu s bzirom na to da je majka četvoro djece, te izrazila nadu da će večeras izabrane mlađe majke imati mnogo više ideja za aktivnosti koje će uslijediti.

Sekretar republičkog udruženja Željko Ninković izrazio je zadovoljstvo što je sokolačko udruženje dobilo novo rukovodstvo i pohvalio gest lokalne uprave da podrži porodice sa troje i više djece.

Cilj Republičkog udruženja „Četiri plus“ je da se izbori za prava majki donošenjem zakonskog akta koji bi se najvjerovatnije zvao zakon o pravima majke i djeteta i kojim bi bio regulisan niz pitanja koja se odnose na višečlane porodice.

On je dodao da je upravo danas predsjednik udruženja „Četiri plus“ Republike Srpske Miladin Glogovac imenovan za predsjednika radnog tijela u Narodnoj skupštini Republike Srpske koje će raspravljati o zakonu o pravima majke i djeteta.

„Želimo da se izborimo za pravo koje ni u kom slučaju neće biti socijalna mjera, već u pravom smislu riječi pronatalitetni zakon zahvaljujući kojem će se mladi usuditi da stvaraju višečlane porodice“, istakao je Ninković.