U Banjaluci održan narodni miting “Otadžbina zove” – GLAS REGIJE.057

0
294

U Banjaluci je održan narodni miting “Otadžbina zove”, na kojem je prisustvovalo 50.000 građana.

Sa Trga Krajine, Sarajevu i opoziciji je poslata poruka – nećemo dozvoliti da mijenjate izbornu volju građana.

Velika skupština naroda Republike Srpske uputila je danas iz svog najvećeg grada, Banjaluke, Narodni proglas u kojem poručuju da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, niti BiH koja je samo po volji bošnjačkog naroda.

Podsjetili su da je Republiku Srpsku osnovao narod 9. januara 1992. godine, odbranio je sa svojom Vojskom i očuvao svih ovih 27 godina mira.

– Nećemo antidejtonsku i antiustavnu BiH, vratite nam Ustav BiH da ne bi morali da odemo iz nje – ističe se u Proglasu koji je pročitan u parku “Mladen Stojanović” na narodnom skupu vladajuće koalicije pod nazivom “Otadžbina zove”.

Najupečatljivije su poruke građana koji su, kako kažu, došli u Banjaluku da podrže volju naroda i svog predsjedika, Milorada Dodika.

Zabrinuti su i osuđuju sve ovo što se dešava poslije 2. oktobra. Velike kritike uputili su na rad Centralne izborne komisije.

– Mi nismo narod koji mrzi, koji hoće nešto što nije njegovo, Srpska je zemlja koja se voli – rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom “Otadžbina zove”, koji se održao u Banjaluci.

Mi smo imali izbore 2. oktobra i tamo pokazali šta je volja naroda, a onda je nelegalni CIK odlučio da one koji su legalno izabrani skloni u stranu i da radi po nalogu opozicije, izjavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Banjaluka i Srpska su večeras pokazali da su u punom demokratskom kapacitetu, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom “Otadžbina zove”.

Ne postoji niko jači od naroda i narodne volje, poručio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom “Otadžbina zove”, koji se održava u Banjaluci.

Večerašnjim narodnim skupom “Otadžbina zove” ispisana je istorija i poslata poruka da je Republika Srpska jaka, hrabra, jedinstvena i da niko neće zavaditi braću, ni onda kada različito misle, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na narodnom mitingu “Otadžbina zove” u Banjaluci.

Narod Republike Srpske je večeras na skupu “Otadžbina zove” u Banjaluci rekao da želi život u slobodi, da će je braniti, ali i da neće ćutati na nepravdu koja mu se čini, rekao je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Izvor: RTRS