Такмичење сјекача моториста ЈП „Шуме Републике Српске“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1210

Традиционално такмичење сјекача моториста из велике породице шумских газдинстава која послују у оквиру Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“ одржано је 13. и 14. октобра у Чајничу.

Међу бројним екипама које су учествовале, нашли су се и такмичари односно запослени у Шумском газдинству „Романија“ из Сокоца.

Према ријечима техничког директора овог газдинства Бојана Чортана, Сокочани су у укупном пласману освојили екипно четврто мјесто.

  • Учесници су се такмичили у обарању стабала и комбинованом пререзивању, затим окретање водилице и скидање и монтирање ланца на моторној пили, као и прецизно пререзивање и кресање грана. Такмичење је трајало два дана а најуспјешнијим екипама и појединцима припале су вриједне награде. За најмлађег сјекача, проглашен је члан наше екипе Његош Чолаковић који је добио награду. Екипу је чинио вођа, капитен и три такмичара – навео је Чортан.

Циљ овог такмичења био је да се промовише стручна вјештина као превенција повредама и незгодама до којих у шумама увијек може доћи, затим развијање пријатељства између свих учесника и упознавање јавности о радовима који се изводе у шуми.