Проширење паркинга око будућег ски-лифта, нови пут за мјештане Крнија и Педиша – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
779

Почели су радови на проширењу паркинга гдје се гради ски-лифт у Сокоцу, док се истовремено одвија припрема и насипање новог пута према околним селима Крније и Педише, потврдио је за „Инфо центар“ Миљан Петровић, који је координатор пројекта изградње ски-лифта на узвишењу Пуховац.

Он се осврнуо на само постављање ски-лифта и поменуо да су у току преговори са монтерима и чека се њихов одговор.

  • Потребно је да се договоримо око уговора и неких тачака које се тичу правне стране. Мислим да ће се ових дана кренути и са овом активности. За монтажу треба отприлике око двадесет дана – најавио је Петровић.

Према његовим ријечима, још једна фаза остала је да се уради а односи се на постављање громобранске траке, кабла за расвјету стазе и сигналног кабла лифта.

  • Објекат који ће служити за одмор у топлом амбијенту је у завршном процесу. Унутрашњи зидови су сређени, омалтани, тераса је спремна, дренажни канали одрађени, прикључак воде и електричне енергије завршени као и трафо станица – навео је он.

Петровић је додао да ће након поменутих радова услиједити уређивање стазе, сређивање терена око стубова, са акцентом да ски-лифт буде у функционалном стању до почетка зимске сезоне.