Српкиње покориле свијет! – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
600

Женска одбојкашка репрезентација Србије одбранила је титулу светског шампиона, пошто је у финалу Светског првенства савладала Бразил 3: (26:24, 25:22, 25:17).

Србија је освојила други пут заредом титулу свјетског шампиона, а овај пут је то учинила без пораза и ова генерација је показала да је уистину посебна.

У прва два сета Србија је кренула из минуса. У првом доста су направиле доста грешака, што су Бразилке искористиле и повеле 4:1. Али брзо су се Српкиње вратиле, успоставиле резултатску равнотежу, а онда постепено преузимале контролу првог сета. На крају ипак су морале да играју на разлику, али су преломиле и дошле до стартног водства – 26:24.

Бразилке у другом поново добијају на тацни велику предност. Габи је сјајно сервирала и Селецао долази до +4 (6:2). Али као у првом сету, Србија се враћала и дошла до изједначења 12:12. Играло се у мини серијама до краја другог сета, а при резултату 22:22, неодбрањивим нападима Тијане Бошковић Србија везује три поена и долази и до другог сета – 25:22.

У трећем сету Бразилке су пале, и физички и ментално, па је Србија рутински дошла до побједе и нове титуле свјетских првакиња. Треће мјесто раније је освојила Италија.