БK „Гласинац“ доминира боксерском сценом – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
399

Посљедњег викенда у мјесецу септембру Лука Вељовић и Рајко Томовић, чланови БК „Гласинац“, освојили су бронзане медаље на Међународном турниру у Сарајеву и тиме потврдили доминацију боксерском сценом. Одмах након тога, услиједиле су припреме за Регионалну боксерску лигу, захваљујући којој је протеклог викенда Бањалука била центар спортских збивања.

Тренер  БК „Гласинац“ селектовао је екипу од најбољих боксера Републике Српске, која је представљала Боксерски клуб „Славија“, а све у циљу повратка „Славије“ у елитно друштво.

  • Регионална лига окупила је такмичаре из осам република бивше Југославије, учествовало је око 120 боксера, одиграно 100 мечева, а БК „Славија“ сврстао се на прво мјесто. Нама то није био коначан циљ, јер у наредном периоду слиједи осам кругова надметања са екипама из Скопља, Никшића, Сомбора, Лознице, Београда, Новог Пазара, Сарајева, Марибора, Задра. У сваком мјесту ће се одржати по један турнир, а четири најбоља тима ће се на једном мјесту у плеј офу борити за најбољу екипу бивше Југославије – појаснио је Бартула.

Он је додао да је Регионална лига у Бања Луци, љубитељима бокса донијела прави спектакл.

  • Било је много лијепих утакмица, око 300 омладинаца учесника, велики број пријатеља спорта. Мечеве је преносио канал „Арена фајт“, а велику подршку у организацији и овај пут је пружио Ненад Боровчанин – истакао је Бартула.

Он је најавио припреме боксерске репрезентације Србије, од 5. до 20. октобра у Сокоцу. Како је Бартула навео, тим чини 15 боксера, који ће боравити у хотелу „Златни бор“, а на располагању ће им бити Спортска дворана, као и тартан стаза на стадиону те трим стаза у близини Сокоца.

 

/ИЦ-Соколац/