„Ни по бабу, ни по стричевима“, већ за Страхињу Башевића – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
775

Протекли мјесец дана изборне кампање у Републици Српској и БиХ, протекао је поприлично „мирно“, како је то иначе било предходних кампања.

Странке лобирају, а кандидати на листама траже ваше гласове за њих.  Како се избори приближавају, они постају све напаснији и захтјевни.

Наш саговорник Никола Самарџић (који се некада и сам окушао у политици) говори о избору кандидата у Изборној јединици 8 за Народну скупштину Републике Српске. Како он каже:

Мени лично су битни резултати тих кандидата. Наравно да је битна и њихова биографија, да видимо ко се то нама нуди као представник.  Оно што сам ја дефинитивно примјетио да се форсирају кандидати доњег дијела града, да ли било позиције или опозиције. Потпуна доминација је дошла до издражаја у предходном сазиву. Ја ћу бирати човјека по резултатима које има иза себе. Ко је и на који начин нешто друштвено-корисно урадио, па да би могао мене и народ представљати. То ће сигурно бити кандидат СНСД-а са Сокоца, директор Шумског газдинства ,,Романија“ Страхиња Башевић. Тај момак је показао да зна како треба да се одговорно обавља руководећа дужност. Тако да ја ту немам дилему. Што народ каже, „ни по бабу ни по стричевима“, мој избор је он.

Избори у БиХ заказани су за 2.октобар, а из ИЈ 8 за НСРС директно ће проћи 4 кандидата. По анкетама које су рађене на овој Изборној јединици (СНСД ће имати 2 посланика, СДС 1, а мртва је трка између ДНС и ДЕМОС за чртвртог кандидата).

У недељу ће народ рећи да ли му је битније блаћење противника, пуна уста обећања, или успјешан рад и резултати.