Башевић: ШГ „Романија“ наставља да асфалтира путеве по Сокоцу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1535

Шумско газдинство „Романија“ Соколац наставило је да инвестира у локалне путне правце, па је тако јуче завршено асфалтирање дионице пута Кнежина – Батово, док се данас изводе радови на путном правцу Буковик – Ново Село.

Када је у питању пут Кнежина – Батово, асфалтирана дужина износи 0,699 километара а вриједност радова је 75.450 КМ, док дужина асфалтираног пута на дионици Буковик – Ново Село износи 0,57 километара а вриједност изведених радова је 63.148,65 КМ.

Из Шумског газдинства „Романија“ саопштено је да су путни правци планирани у плану набавке, односно плану инвестиција за 2022. годину. Радови се одвијају предвиђеном динамиком и биће завршени како је дефинисано потписаним уговором.

Извођач радова је Акционарско друштво за одржавање, реконструкцију и изградњу путева „Романијапутеви“ Соколац.

Директор Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић раније је рекао да је планирано у овој години асфалтирање локалних путева на подручјима са којих се искориштавају шумски-дрвни сортименти и да је у те намјене издвојено 665.480 КМ, те за инвестиционо одржавање 250.800 КМ, а за текуће одржавање 200.000 КМ.

Он је нагласио да је завршена санација пута Маргетићи – Копито и асфалтирана дионица на том правцу од магистралног пута до Станића брда дужине дужине око 0,82 километра и пут  Појишта – Прељубовићи, гдје је асфалтирана дионица од 0,496 километара.

У наредном периоду, уколико временски услови дозволе радиће се на асфалтирању дионица Иван поље – Озерковићи, Каљина – Баре, Каљина – Ширјевићи, Ћаварине – Смртићи и Ранчићи – Прељубовићи.

 

/Инфо-центар СК/