Почела бесплатна школа пливања – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
365

Као што је раније најављено, бесплатна школа пливања за дјецу рођену 2016. године почела је данас у базену хотела „Златни бор“ у организацији предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића и директора Шумског газдинства „Романија“ Страхиње Башевића.

Школу пливања води инструктор Сања Копривица, а одвијаће се сваке суботе и недјеље у термину од 12.00 до 16.00 часова.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић навео је да га радује податак да се за школу пливања пријавио већи број дјеце и што ће имати прилику да уче од једног врсног инструктора.

  • Сам приступ инструктора и почетак првог часа који смо видјели нас је одушевио. Сигуран сам да ће сва дјечица успјети савладати основне технике пливања и надам се да ће у будућности уживати у пливању на најљепшим туристичким дестинацијама са својим родитељима. Малишанима желим да пожелим срећан почетак школе пливања, њиховој инструкторици Сањи успјешан и занимљив рад, а власнику хотела Милану Јоловићу захваљујем на разумијевању и препознавању акције коју смо започели. Менаџмент нам је срдачно изашао у сусрет у овој нашој причи, како би помогао са своје стране, да што већи број дјеце усаврши своје прве пливачке покрете. Даћу све од себе, да ово прерасте у једну велику акцију која ће се наставити и у наредном периоду, да се не заврши са овом групом до сада пријављене дјеце – нагласио је Марјановић.

Према ријечима директора Шумског газдинства „Романија“ Страхиње Башевића у нашој локалној заједници дуго година није било могућности да се млађе генерације обучавају и уче технику пливања, како би касније кроз живот били оспособљени у том сегменту живота.

  • Одлучили смо се да направимо поменуту акцију и омогућимо бесплатну школу пливања за малишане из наше општине. Позвао бих сву заинтересовану дјецу, односно њихове родитеље да се пријаве и учествују у акцији бесплатне школе пливања кроз дружење, анимацију са својим тренером пливања, као и да стекну нова другарска искуства. Нагласио бих да ћемо увијек бити на услузи за било какву врсту акција које се односе на нашу дјецу – поручио је Башевић.

За први мјесец бесплатне школе пливања – септембар, организовано је пет група са петоро дјеце и то су дјеца чије су пријаве прве пристигле.