Изградња објекта нове основне школе у Источном Новом Сарајеву – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
495

Општинску управу Источно Ново Сарајево данас је посјетила помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић, гдје се састала и разговарала са начелником општине Јованом Катићем.

Тема данашњег састанка, којем је присуствовала и директорица Основне школе „Свети Сава“ Жељка Топалић, била је изградња објекта нове основне школе у Источном Новом Сарајеву.

Начелник Катић захвалио се госпођи Цвијановић, истакавши да је она неко ко је у многоме заслужан што Источно Ново Сарајево добија нову основну школу.

„Госпођа Цвијановић била је на услузи свим захтјевима који су долазили из Општинске управе, а заједничким снагама аплицирали смо према Влади Републике Српске и успјели добити средства у износу од 4,5 милиона КМ за изградњу нове основне школе“, рекао је Катић.

Он је рекао да су на данашњем састанку утврдили све ствари које се тичу расписивања јавне набавке за изградњу школе капацитета 650 ученика, чија градња би требала бити готова до почетка наредне школске године.

Начелник је Цвијановићеву упознао и са плановима изградње новог вртић за који се припрема тендерска документацију, те да ће врло брзо бити расписана јавна набавка за његову изградњу.

“Ово су два кључна објекта у области образовања која ће красити нашу општину и они су пријека потреба за становнике Источног Новог Сарајева”, истакао је Катић.

Катић и Цвијановићева након састанка, заједно су обишли локацију на којој ће се градити објекат нове основне школе у Источном Новом Сарајеву.

Цвијановићева је истакла да сада слиједи цјелокупна процедура, дефинисање шта треба да има један објекат основне школе да би се основао и био регистрован.

„То је 18 одјељења, то јест учионица, одговарајући кадар, наставни план и програм који се примјењује у цијелој Републици Српској примјењиваће се и у овој школи”, навела је Цвијановићева.

 

Извор: /Званична фб страница Општине Источно Ново Сарајево/

о