Рајко Томовић учествоваће на Међународном турниру у Русији – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
489
Соколац - боксерски клуб "Гласинац"

Боксер соколачког „Гласинца“ Рајко Томовић отпутоваће у Русију као једини такмичар из Босне и Херцеговине који ће учествовати на Међународном турниру у боксу који се одржава у граду Анапа у Красногорској области, потврдио је тренер овог клуба Предраг Бартула.

Он је навео да су за ово такмичење обезбијеђене карте од стране организатора турнира у вриједности од 1.500 евра за сваког учесника.

  • Турнир ће се одржати од 05. до 12. септембра, а ми ћемо искористити ово преостало вријеме за тренинге, јер како је већ познато Рајко Томовић и Лука Вељовић су учествовали на јаким припремама које су одржане недавно на Јахорини са боксерима репрезентације Србије – подсјетио је Бартула.

Бартула је додао да ће Лука Вељовић крајем септембра у Њемачкој играти други профи меч у граду Халеу, док ће Рајко Томовић од 13. до 19. септембра учествовати на „Омладинској златној рукавици“ у Суботици.

  • То је једно од највећих боксерских такмичења на нашим просторима и већ сада је познато двадесет земаља са четири континента које су се пријавиле. Из Босне и Херцеговине путују три такмичара а међу њима и наш Рајко Томовић – најавио је Бартула.

Крај октобра је предвиђен за Првенство Републике Српске у боксу у Требињу на којем ће своје снаге одмјерити чланови „Гласинца“ који су у јулу боравили у овом граду на припремама: Марија Амовић, Младен Вељовић, Марко Боровчанин и Урош Ковачевић.

 

Извор: /ИЦ-Соколац/