(2/3 наставак) Други Срђанов бој за Српску – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1645

Наставак приче: „Други Срђанов бој за Српску“

…Када је Љубиша Савић Маузер дошао на Пале преузимајући истрагу око убиства Срђана Кнежевића, одмах је означио дијелове полицијских структура као осумњичене за убиство.

 

Почело је хапшење и привођење тадашњих припадника полиције, али и функционера СДС-а. Маузер је блокирао Пале, а тих дана су се слале индиректне пријетње Маузеру преко медија, а најпосле и јавне.

Ткз.група „Трон“ је ухапшена! То је била група припадника Полиције Републике Српске, а сумњичили су се и припадници Државне безбједности Републике Српске. Припадници групе „Трон“ најпосле признају убиство! Нађени су и одређени докази тада, дијелови ткива коже и косе од припадника који је бјежећи после убиства Срђана, ударио главом у арматуру на градилишту гдје је данашње „Јахорина осигирање/Винер“. Као крунски доказ било је признање двојице припадника самог убиства.

Маузер је дијелом успио и поред свих опструкција. Већ увелико се шаптало по Палама како ће и Маузера убити, баш онако како се то шаптало и за Срђана.

Маузер је приликом хапшења припадника МУП-а, пронашао и веће количине новца, што је био један од материјалних доказа да је убиство плаћено.

Чекало се суђење…..

Наставиће се сутра………