Успјешан викенд за бициклисте ,,Фориса“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
311

Овај спортски викенд био је у знаку бициклизма у Босни и Херцеговини и то врхунског XЦ (крос кантри) спорта. Са такмичења из Приједора и Бихаћа позитивне утиске, али и медаље доносе нам бициклисти клуба “Форис” из Источног Сарајева.
У суботу је одржана XЦО трка на Козари у Приједору под називом Гранд Приџ Козара Гранд Приџ 2022, док је у недељу одржана XЦО трка у Бихаћу под називом Гранд Приџ Бихаћ 2022. Резултати обје трке су се уписивали у УЦИ Цласс 1 табелу, тако да је на тркама било велики број врхунских страних такмичара. Трка се исто тако бодовала и за Премијер лигу Босне И Херцеговине.
На обје трке су учествовали бициклисти клуба “Форис” и то у Елите/У23 категорији Лука Жепинић, категорији Јуниора Стефан Таушан и Аматери Ц Миљан Жужа.
Лука је у обје трке заузео четврто мјесто, док је Миљан на Козари узео сребро, а у Бихаћу злато.
,,Обје трке су биле веома тешке, конкуренција изузетна и такмичари из Босне и Херцеговине још увијек се не могу носити са страним такмичарима као што је ХАРИНГ Мартин и други. Ја сам се борио за бодове у Премијер лиги Босне И Херцеговине. Четврти сам на обје трке. Наравно може то и мора боље. – рекао је Лука Жепинић.
– Ово је била врхунска трка, са неким од најбољих свјетских професионалаца. На стази је возило преко стотину бициклиста из 20 земаља, не само из Европе него и са Новог Зеланда – рекао је Горан Гарача, предсједник БК “Козара” за трку одржану на Козари.
Обје трке се налазе у Календару Свјетске бициклистичке федерације у рангу Ц1, тако да ће се остварени резултати бодовати и за наступ на наредним Олимпијским играма.

Опис фотографије није доступан.

Слика може припадати 3 особе, бицикл, напољу и текст

Слика може припадати 1 особа, бицикл и напољу

Слика може припадати бицикл, напољу и текст који гласи „MUB FORIS ISTOČNO SARAJEVO“

Слика може припадати 8 особа, људи стоје, бицикл и напољу