Лука Вељовић остварио побједу у првом професионалном мечу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
493

На боксерској ревији одржаној протеклог викенда у Санском Мосту, члан Боксерског клуба „Гласинац“ Лука Вељовић побиједио је у свом првом наступу професионалног бокса репрезентативца Србије Марка Павловића.

Према ријечима тренера овог клуба Предрага Бартуле, овом побједом Вељовић је на велика врата ушао у професионални бокс, чиме се поносе не само у матичном клубу већ и цијелој општини Соколац.

  • Лука Вељовић је у категорији 60 килограма први пут наступио и побиједио боксера који је старији од њега десет година. На такмичењу је одржано десет професионалних борби у којима су учествовали клубови из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине. Крајем августа, вјероватно ће услиједити још један професионални меч за Луку који је на овој боксерској ревији добио више позива за учешће на бројним такмичењима – навео је Бартула.

Он је подсјетио да ће од данас па до 21. августа два најбоља боксера „Гласинца“ Лука Вељовић и Рајко Томовић боравити на Јахорини на припремама са репрезентацијом Србије, као и да ће од 05. до 26. августа у Сокоцу боравити млада селекција боксера из Србије, са којима ће тренирати и млади боксери „Гласинца“.

Тренер Бартула је истакао да је у току упис у школу бокса, те да је са новом школском годином веома важно да се појаве нови полазници који ће наставити низ од спортских успјеха и стварања боксерских шампиона.