СОКОЧАНКЕ НАЈУСПЈЕШНИЈЕ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
224

Свечаним дефилеом свих учесника који су предводили спортисти Сокоца као побједници 56. МОСИ , на стадиону Браношевцу у Новој Вароши, у сриједу двадесетог јула, свечано су отворене 57.МОСИ које су трајале до недјеље 24.јула. Игре је отворила Наташа Бучевац из Нове Вароши, а заставу МОСИ на јарбол су подигли истакнути спортисти града домаћина.

У пет такмичарских дана, у петнаест спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији, надметало се око 2.000 спортиста из 31 града и општине са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

О правилима такмичења старало се 105 судија, а свечану заклетву положили су Лидија Вучковић и Никола Зечевић, обоје из Нове Вароши, док је све присутне ријечима добродошлице поздравио Радосав Васиљевић, предсједник Општине Нова Варош.

За овогодишње игре било је пријављено 265 екипа у обје конкуренције, што је и нови рекорд Игара. По први пут додијељена су и специјаlна признања заслужним спортистима, спортским радницима и новинарима који су својим радом допринијели „развоју и очувању МОСИ“. Признања су добили Никола Билић из Сарајева, Синиша Несторовић из Пријепоља, Драгољуб Недовић из Бијелог Поља, Миломир Филиповић из Прибоја и Љубомир Вукадиновић из Мојковца, као и Славиша Вукашиновић-Каци из Рогатице, дугогодишњи дописник „Спортског журнала“.

Спортисти Општине Соколац, остварили су завидне резултате на недавно одржаним 57. МОСИ и ПАРА МОСИ у Новој Вароши. Од 31 града и општине освојили су шесто мјесто. Атлетичари су и овај пут оправдали очекивања и у  Соколац  донијели пет медаља. Златну медаљу освојила је Сара Лучић – дисциплина скок у вис, сребро Александар Лучић и Маја Ковачевић дисциплина бацање копља, док је у бацању копља Ратко Ђуровић освојио бронзану медаљу. Марко Лубарда освојио је бронзану медаљу у бацању диска.

Одличан успјех на Играма оствариле су и наше одбојкашице заузевши сребрену медаљу и друго мјесто.

Каратисткиње су наставиле са изузетним резултатима, па су се на играма окитиле са три злата и једном сребрном медаљом.

  • Исидора Боровчанин, златна медаља кате појединачно
  • Викторија Краљевић, двије златне медаље, борбе апсолутна категорија и борбе појединачно
  • Кристина Боровчанин и Викторија Краљевић, сребрна медаља, борбе екипно жене.

Најуспјешнији били су планинари. И мушка и женска екипа из Сокоца окитила се златом, а златни су били Ђорђе Ковачевић, Лука Кезуновић, Жељко Комленовић, као и Милица Делић, Драженка Гаврић и Снежана Боровчанин.

У веома јакој конкуренцији, рукометаши из Сокоца заузели су четврто мјесто, а најузбудљивија утакмица у такмичењу била је са екипом Прибоја када су последње секунде одлучиле побједника.

Учесници ПАРА МОСИ у дисциплинама атлетика, стрељаштво и пикадо освојили су 14 медаља и били најуспјешнији ПАРА МОСИ спортисти. Такмичили су се Снежана Џида, Милош Тошић, Никола Јефтић, Борис Боровчанин, Драган Шендер и Момчило Делипара.

У свеукупном пласману на Играма, Сокочанке се биле најуспјешније у свим спортским дисциплинама.

57. МОСИ „Нова Варош 2022“ пратило је 50 акредитованих новинара, фото-репортера и сниматеља који раде или су сарадници више од 60 медијских кућа са тромеђе. Из Нове Вароши у Соколац све спортске догађаје пратиле су и информације пласирале до читалаца Свјетлана Рајић и Јелена Станишић.

Побједничка екипа овогодишњих МОСИ је екипа домаћина, друго мјесто припало је Прибоју, а трећепласирани били су спортисти Новог Пазара.

До новог виђења, на 58. МОСИ у Колашину наредне године, сви учесници ових Игара носиће само најљепше успомене на Нову Варош, гостопримство и љубазност града домаћина и људи у њему.