Сокочанима 26.медаља на МОСИ играма- ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
439

Спортисти Општине Соколац остварили су значајне резултате на овогодишњим 57. МОСИ и Пара МОСИ у Новој Вароши . У свеукупном пласману од тридесет општина и градова, Соколац се позиционирао на пето мјесто. Атлетичари су и ове године оправдали очекивања и нашој општини донијели пет медаља. Злато је освојила Сата Лучић у дисциплини скок у вис, сребро Александар Лучић и Анђела Ковачевић у дисциплини бацање копља, док је Ратко Ђуровић био трећи. Марко Лубарда освојио је бронзану медаљу у бацању диска.

Међу најбољим на такмичењу били су и планинари. Мушка екипа коју су чинили Ђорђе Ковачевић, Лука Кезуновић и Жељко Комленовић освојила је злато,а исти успјех освојила је и женска екипа – Милица Делић, Драженка Гаврић и Снежана Боровчанин.

Континуитет успјеха на Играма наставиле су и одбојкашице које су освојиле сребро. Одличан резултат оствариле су и каратисткиње, које су освојиле три златне и једну сребрну медаљу – Боровчанин Исидора, злато кате појединачно, Краљевић Викторија, злато борбе апсолутна категорија и злато борбе појединачно -68 кг и борбе екипно жене ( Краљевић Викторија и Боровчанин Кристина) сребрна медаља.

Није занемарив ни успјех наших рукометаша, који су у веома јакој конкуренцији били четврти. Учесници на Пара МОСИ освојили су 14 медаља у дисциплинама атлетика, пикадо и стрељаштво. Захваљујући нашим спортискињама у свеукупном пласману општина свих спортских дисциплина за жене, Соколац је био први.